Θεατρικό Αναλόγιο “Ξανθίππη “

Στην κατάμεστη αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης πραγματοποιήθηκε στθς 7-6-24, η παρουσίαση του Θεατρικού Αναλογίου και συγκεκριμένα ο θεατρικός μονόλογος “ΞΑΝΘΙΠΠΗ”, μια αντίστροφη ανάγνωση της Ιστορίας για τη θέση της γυναίκας στην αρχαία ελληνική κοινωνία.

Το εξαιρετικό θεατρικό έργο της πολυτάλαντης συγγραφέα, κ. Ελένης Ανδρέου, παρουσίασαν με ευαισθησία και ήθος λόγου οι κ. Μαρίνα-Χλόη Αναγνωστοπούλου, που ανέλαβε και τη σκηνοθετική επιμέλεια , η κ. Άντα Δημητριάδου και η κ. Ελένη Παμπόρη. Προλογίσαν το έργο η κ. Ευτέρπη Στάντσιου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης και η κ. Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, ομότιμη καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΤΕΦ,,ΔΠΘ, στον ήχο βοήθησε η κ. Φανή Κυριακίδου , Αντιπρόεδρος του Λ.Ε.Ξ. , ενώ όλες οι κυρίες του ΔΣ του ανωτέρω Σωματείου εργάστηκαν και συνέβαλαν στην απρόσκοπτη εξέλιξη της παρουσίασης.

Επακουλούθησε η τοποθέτηση της συγγραφέα, κ. Ελένης Ανδρέου, η οποία αναφέρθηκε στους λόγους που την προέτρεψαν στη συγγραφή αυτή του έργου και επακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, που οδήγησε σε συμπεράσματα για τη θέση της γυναίκας στην αρχαία ελληνική κοινωνία και συγχρόνως σε διαπιστώσεις σχετικά με όσα άλλαξαν μέσα στους αιώνες αλλά και όσα έμειναν απαράλλαχτα.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης συγχαίρει και επαινεί όλους τους συντελεστές της παραπάνω εκδήλωσης, εκφράζει το θαυμασμό του για την πολυγραφότατη συγγραφέα κ. Ελένη Ανδρέου και της εύχεται να συνεχίσει να είναι δημιουργική. Επίσης, συγχαίρει τις κ. Μαρίνα-Χλόη Αναγνωστοπούλου, Άντα Δημητριάδου και Ελένη Παμπόρη για την αμεσότητα και συγκινητική παρουσίαση του έργου, όπως και ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στην ανωτέρω εκδήλωση.