Δράσεις του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2024

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Τα αγαπημένα παιχνίδια της γειτονιάς γνώρισαν και συμμετείχαν με ενθουσιασμό οι μικροί μας φίλοι στην αυλή του Αγίου Βλασίου, τη Δευτέρα 2-9-24, χάρη στο συντονισμό τους από τη χοροδιδασκάλισσά μας, κ. Δήμητρας Μπουναρτζή και τους εφήβους χορευτές μας.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Ένας Σκόρος στο Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης. Στο αρχοντικό Χασιρτζόγλου (σημερινό κτήριο του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης), τα παιδιά, με τη βοήθεια και καθοδήγηση της μουσειολόγου Νατάσας Μιχαηλίδου, ξετρύπωσαν έναν σκόρο, αναζητώντας μέσα από ένα παραμύθι και βιωματικές δράσεις, σημάδια από τους ανθρώπους και τις διαφορετικές χρήσεις του αρχοντικού, αρχική και σημερινή. Η δράση, που πραγματοποιήθηκε στις 03-09-2024 στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης, συνεχίζεται και ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τάξεις Δημοτικού σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Βραδιά Λαογραφίας. Η Πλατεία Μητροπόλεως στην Παλιά Ξάνθη πλημμύρισε με ανατολικοθρακιώτικα ηχοχρώματα, λαμπερές φορεσιές, κέφι και χαμόγελα των χορευτών, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Συγχαρητήρια τόσο στους χορευτές μας όσο και στο δάσκαλό μας, Κυριάκο Αθανασιάδη, για το ωραίο θέαμα που προσέφεραν!

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Το Τμήμα Πολυφωνικού Τραγουδιού στη Βραδιά Λαογραφίας Μελωδική και εξαιρετική η εμφάνιση του τμήματος Παραδοσιακού Πολυφωνικού Τραγουδιού υπό την καθοδήγηση της δασκάλας του, κ. Στέλλας Γκρήγκοβιτς, στη βραδιά λαογραφίας των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης στις 3-9-24. Μας μαγέψατε! Μπράβο!

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Παράσταση Καραγκιόζη. Την παράσταση «Ο Καραγκιόζης στο Φρενοκομείο» από το Θίασο Σκιών «Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη” του Απ. Δομτζίδη και της Ν. Μιχαηλίδου απόλαυσαν οι μικροί μας φίλοι στην όμορφη αυλή του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης την Τετάρτη 4-9-24. Τα νέα καθήκοντα του Καραγκιόζη και η επαφή του με τους τρόφιμους του φρενοκομείου χάρισε άφθονο γέλιο στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θεατές!

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

“Χειροτεχνήματα” Μια ενδιαφέρουσα, δημιουργική δράση πραγματοποιήθηκε για τους μικρούς μας φίλους, την Πέμπτη 5-9-24, με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών, κ. Χρήστου Κυριαζάκη και κ. Δήμητρας Ταρασιάδου, οι οποίοι καθοδήγησαν και ενέπνευσαν τα παιδιά να κατασκευάσουν όμορφες χειροτεχνίες από παραδοσιακό υφαντό και παραδοσιακές φορεσιές σε φιγούρες. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κυριαζάκη και την κ. Ταρασιάδου για την επιτυχημένη υλοποίηση της πρότασής τους καθώς και για τις γνώσεις που μετέδωσαν στα παιδιά!

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Επιτραπέζια Παιχνίδια: Το Σάββατο 7-9-24 οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν στην αυλή του Λυκείου παίζοντας αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια.

Η γλυκιά γωνιά των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Το γλυκό μας στέκι ”Sweets on the street”, αποτέλεσε μια γευστική απόλαυση ιδιαίτερων γλυκών και ξεχωριστών λιχουδιών σε όλη τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Η επιτυχία οφείλεται στις συνταγές που παρασκευάστηκαν από τους εθελοντές μας, χάρη στην έμπνευση και καθοδήγηση του Θεόδωρου Γιαλάογλου. Γλυκό ραντεβού του χρόνου!