Ο Θανάσης Μουσόπουλος γράφει για τον ποιητή Κώστα Καλοποδά, που παρακολούθησε το μάθημα και χάρισε στο Λύκειον Ελληνίδων Ξάνθης 4 βιβλία του

“Τα Σέρρας, όπως συνήθισα να αποκαλώ την ιστορική πόλη Σίρις ή Σίρρα της Ανατολικής Μακεδονίας, μου έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσω και να εκτιμήσω πολλούς και πολλές δημιουργούς της τέχνης του λόγου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζω τον ποιητή Κωνσταντίνο Καλοποδά (γενν. 1977) που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια από την πρώτη ποιητική του παρουσία.

 Συγκεκριμένα έχουμε τα βιβλία: 1-Ευαίσθητη καρδιά -ποιήματα – 1999 2-Η αγάπη τα πάντα νικάει –ποιήματα- 2001 3-Όνειρο ζωής –ποιήματα – 2004 4-Στα παζάρια του χρόνου- ποιήματα- Εκδόσεις Περιοδικού -Γιατί- 2008 5-Θυρωρός χρόνος – ποιήματα- 2013- εικονογράφηση Νίκος Γεωργιάδης 6- Ακόμα ένα βήμα- ποιήματα- 2018- Εικονογράφηση Χριστόφορος Μελλίδης.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το έβδομο βιβλίο με τον τίτλο «Ψηφιδωτό συναισθημάτων», εικονογράφηση εξωφύλλου: Νίκος Γεωργιάδης. Την επιμέλεια της καλαίσθητης έκδοσης είχε ο ίδιος ο ποιητής. Σε παλιότερο κείμενό μου για το έργο του παρατηρούσα: «Η ποίηση του Κ. Καλοποδά εξελίσσεται από συλλογή σε συλλογή. Είναι μεγάλη η κατάκτηση της αφαίρεσης στην ποίηση.

Και ο φίλος ποιητής συγκινεί με τον καίριο λόγο του περιγράφοντας τις χαρές και τις συγκινήσεις της ζωής, που μετουσιώνονται σε συναισθήματα και αισθήματα απλά και ειλικρινή».